tirsdag den 12. maj 2009

Besøg fra Danmark





De sidste to uger har vi haft besøg af John, Inge og ungerne Claudia og Lukas. Det har været 2 dejlige uger hvor vi haft mulighed for at vise dem lidt af Filippinerne. Det var vildt fedt at have besøg af nogle venner fra Dk og blive opdateret på hvad der er sket og hvad der ikke er sket der hjemme.
Det var sjovt at høre deres reaktioner på forskellige ting her på Fili. Efter 3 måneder er man blevet vant til de forskelle der er i hverdagene og man tænker ikke videre over det. Varmen er selvfølgelig en dem...og den tager noget tid at vende sig til. Jeg kunne ihvertfald se at de led noget mere i varmen end vi gør, men de var også uheldige at ramme en af de varmeste dage i Cebu i denne sommer, fordi der var en tyfon på vej.
Tyfonen gik vi næsten fri for,vi havde par dage hvor det var overkyet og der var nogle rengskyl, men ellers var vi ret heldige at den nåede at stilne af før den nåede Cebu. Det ville være ærgeligt at skulle sidde indenfor, når de nu var kommet for at blive brune.
Og så var der selvfølgelig maden....Jeg tror ikke de blev imporneret af det Filippinske køkken hvilket er også en af grundene til Ulrik og jeg begge har tabt omkring 5 kg. Maden her er ikke noget at råbe hurra for og portionerne er ikke store. Men når vi kom ud de mere turistede steder kunne de jo uden besvær vælge mellem vestlige retter på restaurenterne og blive mætte.

Ud over maden og varmen så det ud som om de virkellig nød deres tur her til. Vi fik dem vist nogle gode steder, såsom Moalboal hvor de fik snorklet mellem koraler og masser af fisk, badet i vandfald og fik slappet af ved poolen. Vi tog også til Alona Beach som nok er en af ynglingstederne her omkring Cebu. Vi boede ned til den hvide sanstrand med palmer, i nogle ret sparsomme hytter, men når omgivelserne er lækre så skal man jo ikke være i hytterne. Der fra tog vi også en tur til de berømte Chokolate Hills,hvilket var en rigtig flot tur. Der er en fantastisk udsigt over disse naturskabte bakker som blev dannet for 2 millioner år siden under havet. De består at koraler og muslinget og der er vist omkring 1300 af dem . Alt land mellem dem er fladt så de ligner nogle meget gigantiske myretuer som skyder op over det hele.

Vi på vej ud til dem så vi de meget sjældne Tarsier, som er nogle meget små aber der kun lever på Bohol ø. De var godt nok også søde......
Det var ret trist da John og Inge forlod os igen, og det gik pludseligt op for en hvor meget man er begyndt at savne DK. Nu har vi også været her i 3 måneder og man er begyndt at glæde sig til at man skal hjem til Dansk mad, vandhane med drikkevand, rimmelige varmegrader, ingen videoke, ens lejlighed, Netto som har alt hvad hjertet begær og selvfølgeligt alle ens venner og familie.
Vi har 1 uge tilbage her i Compostela inden vi pakker alt sammen og rejser rundt i næsten 4 uger. Det bliver en laaang uge, da jeg ser meget frem til at det nye vi skal opleve. Vi flyver søndag den 17 til Legaspi hvofra vi skal ud til en lille fiskerby Donsol, hvor vendens største fisk holder til nemlig hvalhajer. Der vil vi bruge 2 dage på at sejle ud og finde dem, og forhåbentligt få lov til at snorkle ved siden af dem. Derfra flyver vi videre til Boracay, som er nok den mest kendte og turistede ø her på Filippinerne. Stranden der er tit blevet kåret til en af verdens bedste, så det må jo komme af på en prøve.
Glææææder mig.
Næste gang jeg skriver er vi nok på Boracay og jeg kan forhåbentligt berrette at jeg har svømmet ved siden at en hvalhaj.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar